Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

 

    Tips & Συμβουλές

__________

 

 

     Στην Diet Therapy είμαστε στη διάθεσή σας για να σας καθοδηγούμε με ατομικά tips και προσωποποιημένες συμβουλές σε όλη την διάρκεια της συνεργασίας μας έτσι ώστε να ρυθμιστεί η συμπεριφορά ως προς το φαγητό, να βελτιωθεί ο τρόπος ζωής καθώς και η υγεία σας. Κάποιες όμως από τις βασικές συμβουλές, αναφέρονται παρακάτω.

 

  

Συμβουλή Νο 1:   Βάλε σε πρώτο πλάνο τις υγιεινές τροφές

  Οι επαγγελματίες στο χώρο του marketing γνωρίζουν καλά πως εκεί που θα τοποθετηθεί ένα προϊόν θα επηρεάσει σημαντικά τις πιθανότητες που έχει να το επιλέξει ο καταναλωτής. Το ίδιο συμβαίνει και με το φαγητό. Εάν το πρώτο πράγμα που βλέπουμε στον πάγκο της κουζίνας μας, ανοίγοντας ένα ντουλάπι ή στο ψυγείο μας, είναι ένα ανθυγιεινό σνακ, τότε είναι πιο εύκολο για εμάς να το επιλέξουμε παρά κάτι που είναι πιο υγιεινό αλλά το έχουμε κρύψει στο βάθος!

 

 

 

 

Συμβουλή Νο2:   Ξεχώρισε την μερίδα σου στο πιάτο σου και μην αφήνεις το υπόλοιπο φαγητό στο τραπέζι

    Από παιδί  θυμάμαι τα οικογενειακά γεύματα να περιέχουν παραγεμισμένες πιατέλες για όποιον ήθελε έξτρα μερίδα, πάντα μία στενοχωρημένη μαγείρισσα λέγοντας το γνωστό "...θα μείνουν τα φαγητά" και στο τέλος να έχουμε φάει μέχρι σκασμού για να μην την δυσαρεστήσουμε.. Αυτή είναι μια Ελληνική νοοτροπία που δυστυχώς ευθύνεται για πολλά παχύσαρκα όχι μόνο παιδιά αλλά και ενήλικα άτομα. Τι μπορούμε να κάνουμε; Να ξεχωρίζουμε εξ´ αρχής την μερίδα που θα φάμε στο πιάτο μας χωρίς να έχουμε την πιατέλα με το υπόλοιπο φαγητό στο τραπέζι. Ακόμα κι όταν έχουμε καλεσμένους, είναι προτιμότερο να αφήνουμε το φαγητό στον πάγκο της κουζίνας ώστε να σερβιριστούν όλοι πριν καθίσουν.

 

 Συμβουλή Νο 3: Άρχισε να πίνεις τον καφέ ή το τσάι σου σκέτο!

    Σύμφωνα με έρευνες, δύο γλυκά ροφήματα την ημέρα, μπορεί να αυξήσουν τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη τύπου ΙΙ κατά 25%! Τα γλυκαντικά δεν είναι λύση, αφού δεν επιτρέπουν στους γευστικούς κάλυκες να ξεσυνηθίσουν την εθιστική γλυκιά λύση. Δοκίμασε να πίνεις τα ροφήματά σου σκέτα. Στην αρχή θα σου φαίνονται πικρά, αλλά πολύ γρήγορα θα το συνηθίσεις και θα τα απολαμβάνεις περισσότερο.

 

 

 

 Συμβουλή Νο 4:  Μην τσιμπολογάς συνέχεια!

 

    Είναι αλήθεια ότι ακούμε συνεχώς από τους διαιτολόγους τη φράση "μικρά και πολλά γεύματα". Όμως προσοχή! Αυτή η στρατηγική μπορεί πολύ εύκολα να αποτύχει αν τα "μικρά" μετατραπούν σε κανονικού μεγέθους γεύματα ή ακόμη χειρότερα είναι η αφορμή για ένα ολοήμερο τσιμπολόγημα. Αν δεν καταγράφεις ότι τρως είναι δύσκολο να παρακολουθήσεις τι έχεις φάει όταν τσιμπολογάς. Προσπάθησε να τρως 3 γεύματα και 2 σνακ ή 5 μίνι γεύματα.

 

 

 

Συμβουλή Νο 5:  Φάε ένα κομμάτι μαύρη σοκολάτα για επιδόρπιο

 

Έχεις λαχτάρα για γλυκό; Ικανοποίησε την λαχτάρα σου, χωρίς να φας κάτι με πολλά λιπαρά όπως μπισκότα, κέικ ή κρέμες. Η μαύρη σοκολάτα έχει λιγότερες θερμίδες και επιπλέον είναι υγιεινή και προμηθεύει τον οργανισμό σου με αντιοξειδωτικά.

 

 

 

 

Συμβουλή Νο 6:  Χρησιμοποίησε αντικολλητικό τηγάνι και λιγότερο λάδι

    Ένα καλό αντικολλητικό τηγάνι είναι σύμμαχος στη μάχη κατά των λιπαρών φαγητών. Όποτε σοτάρεις κάτι δεν θα χρειάζεται να ρίξεις μεγάλη ποσότητα λαδιού. 

 

 

 

 

Συμβουλή Νο 7:   Επίλεγε τα άπαχα

    Διάλεγε πάντα άπαχα κρέατα και φρόντιζε να αφαιρείς το ορατό λίπος πριν το μαγείρεμα. Μην αφαιρείς ττην πέτσα από το κοτόπουλο όταν το μαγειρεύεις, γιατί το βοηθα να παραμένει μαλακό - αφαίρεσέ την πριν το φας. Τα καλύτερα άπαχα κρέατα είναι: γαλοπούλα και κοτόπουλο στήθος, μοσχαρίσιο κόντρα φιλέτο, φαρονέφρι, μοσχαρίσιος κιμάς από κιλότο. Το αρνί και το κατσίκι είναι λιπαρά κρέατα, αλλά το αρνίσιο μπούτι είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή.

 

 

 

Συμβουλή Νο 8:   Αντικατέστησε την κρέμα γάλακτος με γιαούρτι

   

    Εάν θέλεις να κάνεις κρεμώδεις σάλτσες, πρόσθεσε γιαούρτι αντί για κρέμα γάλακτος. Μπορείς να αντικαταστήσεις τη μαγιονέζα με στραγγιστό γιαούρτι και λίγη μουστάρδα σε οποιαδήποτε συνταγή. 

 

 

 

 

 

Συμβουλή Νο 9:   Σταμάτα να αγοράζεις ανθυγιεινές τροφές, ακόμα κι αν πρόκειται να τις προσφέρεις

 

    Από την στιγμή που ξέρεις ότι τα μπισκότα και οι σοκολάτες δεν είναι ό,τι καλύτερο για σένα, γιατί να τα πάρεις για το παιδί σου, το ανηψάκι σου ή να τα προμηθευτείς για "τους ξένους που θα έρθουν για καφέ ξαφνικά"! Προσπάθησε οι επιλογές σου να είναι υγιεινές όπως λόγου χάρη μπάρες δημητριακών ή χυμούς φρούτων.

 

 

πρωινόπρωινόΣυμβουλή Νο 10:  Μην παραλείψεις το πρωινό

 Οι περισσότεροι που δεν τρώνε πρωινό λένε ότι δεν προλαβαίνουν. Μύθος! Ξύπνα ένα τέταρτο πιο νωρίς και φτιάξε πρωινό. Ίσως δεν πολυπεινάς πρωί πρωί, όμως σίγουρα θα καταφέρεις έτσι να κρατήσεις υπό έλεγχο τις λιγούρες αργότερα. Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στη Nutrition Journal, παχύσαρκα κορίτσια που έφαγαν πρωινό των 350 θερμίδων με τουλάχιστον 13 γρ. πρωτεΐνης, είχαν μειωμένη επιθυμία για γλυκές και πικάντικες τροφές συγκριτικά με όσους παραλείπουν το πρωινό.

 

Συμβουλή  Νο 11:    Αφιέρωσε χρόνο για το γεύμα σου

 

    Όταν τρως βιαστικά και αγχωμένα δεν κάνεις καλό στη διαδικασία της πέψης. Χαλάρωσε! Έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι καθαρίζουν το πιάτο τους αστραπιαία, έχουν περισσότερες πιθανότητες για παχυσαρκία, δυσπεψία και διαβήτη. Αφιέρωσε όσο χρόνο απαιτείται για να μασήσεις καλά κάθε μπουκιά αλλά να πεις και μια κουβέντα με τους φίλους ή την οικογένειά σου.

 

 

 

 

 

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?